Mléčné dezerty nejsou jogurty – proč je důležité znát rozdíl?
------------------------------------------------------------------
„Od kdy jste dali dítěti Lipánka/Pribiňáka/Monte/Matyldu/termix…?“
„Od kdy zavádíte jogurt typu Monte?“
„Když se může tvaroh až od roka, od kdy můžu dát termix?“
Možná „dáváte všechno a neřešíte tabulky“ a je vám to jedno, pak článek přeskočte. Ostatním přeji příjemné počtení.
Jogurt – definice: Jogurt je kysaný mléčný výrobek živočišného původu. Vyrábí se kysáním (fermentací) mléka působením mléčných bakterií. Následkem fermentace je pak přeměna velké části laktózy na kyselinu mléčnou (což je mimochodem důvod, proč jogurt často snášejí i lidé s horší tolerancí laktózy). Podle vyhlášky č. 77/2003 Sb. o mléčných výrobcích smí být jako jogurt označován pouze výrobek, který neprošel žádnou tepelnou úpravou a neobsahuje konzervační látky. (zdroj: Wikipedia)